Zo blijven jouw bedrijf en het ERP-systeem de juiste match!

Auteur:
Frank Westervoorde
Leestijd: 5 min.
Geplaatst op 12 november 2018
Terug naar overzicht

ICT en mensen zijn de kracht van elk bedrijf. Ze kunnen niet zonder elkaar. Neem een ERP-pakket. Het helpt je om je bedrijfsprocessen te optimaliseren, maar dat functioneert alleen als je medewerkers het ook goed toepassen en uitvoeren. Na aanschaf en implementatie van een ERP-pakket moeten kennis, updates en toepassingen dus wel geborgd en onderhouden worden en, bovenal, afgestemd blijven op jouw processen. Dat is noodzakelijk om alles uit je systeem te blijven halen. Zorg er daarom voor dat je ERP-pakket en je bedrijf met elkaar meegroeien.

Vergelijk het met de Smart-tv van de buren
De buren hebben laatst de duurste Smart-tv aangeschaft. Het apparaat heeft oneindige mogelijkheden. Die worden echter totaal niet benut. Ze kijken alleen tv op de manier waarop tv kijken oorspronkelijk bedoeld was. Ze nemen niks op, streamen niks en hebben van downloaden nog nooit gehoord. Dat vinden we dus zonde.

Er zijn verrassend veel bedrijven die hun aangeschafte systemen op dezelfde manier gebruiken als mijn buren hun Smart-tv. Na ooit een ERP-systeem te hebben aangeschaft, benutten ze de (nieuwe) mogelijkheden ervan onvoldoende.

Het bedrijf is gegroeid, de klanten zijn veranderd, maar ze gaan veel te lang onnodig door in het oude werkstramien.

Net zoals je bedrijf zich evolueert, doen ERP-pakketten dat ook. Updates zorgen ervoor dat systemen veiliger worden en technische problemen worden opgelost. Ook voegen updates nieuwe functionaliteiten toe. Met ‘releasenotes’ worden de gebruikers van alle nieuwe mogelijkheden op de hoogte gebracht, maar die worden natuurlijk zelden gelezen. Veel bedrijven gaan daardoor dus onnodig op oude voet verder. “Als de factuur er maar uit komt…” Precies, een gemiste kans!

Want dan doe je jezelf, je portemonnee en je werkgemak echt te kort. Groeien jij en je ERP-pakket niet met elkaar mee, dan is de kans groot dat je in Word en Excel nog onnodig veel losse administraties bijhoudt. Wij noemen dat ‘eilandjes automatisering’. Dat is zeker te voorkomen, want elk ERP-pakket biedt deze functionaliteit integraal. Dat is juist de kracht van ERP!

APK-keuring
Het gaat er ons vooral om dat je als bedrijf weloverwogen de juiste keuze maakt. Natuurlijk hoeven de buren niet alle functionaliteiten van hun Smart-tv te gebruiken, als ze er maar wel bewust van zijn welke mogelijkheden er zijn. Dezelfde weloverwogen keuzes moet je maken voor het ERP-systeem en daarbij kan BeeBold je helpen. Dit doen we via onze, periodieke, APK-keuring .

Hierbij maken wij eerst een scan van jouw bedrijfsprocessen; van het eerste klantcontact tot en met de verzending van de facturen.

Daarbij worden verbeteringen in de processen inzichtelijk en kan duidelijk gemaakt worden hoe het ERP-systeem hierbij, nog meer, kan ondersteunen.

Daarnaast kijken we ook naar onderwerpen zoals het functioneel en technisch beheer. Door vroegtijdig veranderingen te onderkennen, kan er bijgestuurd worden zodat jouw ERP-systeem op de juiste manier met je organisatie blijft meegroeien.

Wij hebben over onze APK-keuring een whitepaper geschreven. Download die gerust. Mocht je daarna nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Stel je vraag

Facebook Linkedin
Plan een vrijblijvend gesprek.

Gratis gesprek