Wat is een ERP-systeem?

Een ERP-systeem is een informatie- en managementsysteem waarbij alle processen binnen een organisatie worden samengebracht tot één geautomatiseerde oplossing. Deze oplossing noemen we ERP-software. Een ERP-systeem is geschikt voor alle soorten kleine en grote organisaties om bedrijfsprocessen te optimaliseren.

In ons uitgebreide blogartikel lees je alles over het selecteren en implementeren van een ERP-systeem en:

    • Waarom meer dan 60% van de implementatieprojecten mislukken
    • Waarom eindgebruikers bij het selecteren van een ERP-systeem moeten worden betrokken
    • Hoe je doelen in kaart brengt om te komen tot een ERP-softwarepakket

Ga vrijblijvend met ons in gesprek

Landingspagina formulier

Ga met ons in gesprek!

Wij willen graag met jou in gesprek want pas dan weet je hoe jij grip krijgt op je processen. Met een concreet voorbeeld van een ERP-systeem durven wij de vinger wel op de zere plek te leggen. Durf ons mee te laten kijken in jullie keuken en laten we samen grip krijgen op processen.

Probleemanalyse
Projectmanagement
Coaching / begeleiding
Opleiding
Interim Management

Waaruit is een ERP-systeem opgebouwd?

Het systeem is opgebouwd uit meerdere softwaremodules. De ERP-software kan bestaan uit een configuratie van specifieke automatiseringsbehoeften binnen de organisatie. Functies binnen een ERP-systeem zijn onder andere het Customer Relationship Management (CRM) systeem, Supply Chain Management systeem, Planning en Financieel.

Belangrijk bij het gebruiken van een ERP-systeem is dat er, naast het selecteren en implementeren, voldoende aandacht wordt besteed aan het opleiden van personeel. Neem als ondernemer altijd de eindgebruiker mee in het beslissingsproces. Zo creëer je draagvlak en voorkom je hoge kosten en tijdverspilling.

Logistieke concepten van een ERP-systeem in de praktijk

In de praktijk ondersteunen ERP-systemen de meest voorkomende logistieke concepten waaronder Make To Order (MTO), Assemble To Order (ATO), Engineer To Order (ETO), Make To Stock (MTS) en Deliver To Order (DTO). Het is gericht op het proces van het binnenkomen van een order tot en met het inkopen, produceren en leveren van het eindproduct. Wat te denken van het Just In Time (JIT) begrip waarbij voorraden tot een minimum worden gereduceerd om risico’s te vermijden. Ook maken steeds meer ziekenhuizen, grote onderwijsinstellingen en overheden gebruik van ERP-systemen om bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Facebook Linkedin
Plan een vrijblijvend gesprek.

Gratis gesprek