ERP-systeem voorbeeld

Een ERP-systeem is geschikt voor kleine, middel en grote organisaties. Aan de hand een voorbeeld leggen wij uit hoe het effectief inzetten van ERP bij elk bedrijf kan leiden tot een stabiele, beheersbare groei. Hoewel elk bedrijf uniek is met eigen bedrijfsprocessen, geeft het ERP-systeem een heldere kijk voor jou als ondernemer.

Voordat we het voorbeeld van een ERP-systeem laten zien is het belangrijk dat jouw definitie van een ERP-systeem klopt:

Ga vrijblijvend met ons in gesprek

Landingspagina formulier

Ga met ons in gesprek!

Wij willen graag met jou in gesprek want pas dan weet je hoe jij grip krijgt op je processen. Met een concreet voorbeeld van een ERP-systeem durven wij de vinger wel op de zere plek te leggen. Durf ons mee te laten kijken in jullie keuken en laten we samen grip krijgen op processen.

Probleemanalyse
Projectmanagement
Coaching / begeleiding
Opleiding
Interim Management

Waaruit is een ERP-systeem opgebouwd?

Het systeem is opgebouwd uit meerdere softwaremodules. De ERP-software kan bestaan uit een configuratie van specifieke automatiseringsbehoeften binnen de organisatie. Functies binnen een ERP-systeem zijn onder andere het Customer Relationship Management (CRM) systeem, Supply Chain Management systeem, Planning en Financieel.

Belangrijk bij het gebruiken van een ERP-systeem is dat er, naast het selecteren en implementeren, voldoende aandacht wordt besteed aan het opleiden van personeel. Neem als ondernemer altijd de eindgebruiker mee in het beslissingsproces. Zo creëer je draagvlak en voorkom je hoge kosten en tijdverspilling.

Logistieke concepten van een ERP-systeem in de praktijk

In de praktijk ondersteunen ERP-systemen de meest voorkomende logistieke concepten waaronder Make To Order (MTO), Assemble To Order (ATO), Engineer To Order (ETO), Make To Stock (MTS) en Deliver To Order (DTO). Het is gericht op het proces van het binnenkomen van een order tot en met het inkopen, produceren en leveren van het eindproduct. Wat te denken van het Just In Time (JIT) begrip waarbij voorraden tot een minimum worden gereduceerd om risico’s te vermijden. Ook maken steeds meer ziekenhuizen, grote onderwijsinstellingen en overheden gebruik van ERP-systemen om bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Facebook Linkedin
Plan een vrijblijvend gesprek.

Gratis gesprek