Wat is een ERP-systeem?

Als ondernemer heb je een bepaalde kijk op je interne bedrijfsprocessen. Je bent tevreden met hoe het gaat of je weet dat bepaalde processen niet helemaal lopen zoals het moet en daar wil je verandering in brengen. De vinger op de zere plek leggen is lastig en confronterend.

Met het implementeren van ERP binnen je bedrijf verwacht je dé oplossing te hebben gevonden voor het probleem. Maar wat is een ERP-oplossing en welke voordelen biedt het voor jou als ondernemer nu écht?

Lukt het niet bij het implementeren van een ERP-oplossing? Wij durven de vinger wél op de zere plek te leggen en helpen jou met het verbeteren van uw bedrijfsprocessen. Ga daarover met ons in gesprek.

Ga vrijblijvend met ons in gesprek

Landingspagina formulier

Wat is een ERP-oplossing?

Het zoeken naar een geschikte ERP oplossing begint helaas niet bij zoekmachine Google. Om erachter te komen welk ERP-pakket het beste voor jou werkt is het in kaart brengen van je interne processen belangrijk. Waar gaat het goed, waarom gaat het minder goed en wat mist er nu om het bedrijfsproces soepel te laten lopen? Een ERP-oplossing kan gezien worden als een verzamelnaam voor het geoptimaliseerde traject binnen een proces waarbij verschillende programma’s afhankelijk van elkaar taken op de juiste manier vervullen.

Probleemanalyse
Projectmanagement
Coaching / begeleiding
Opleiding
Interim Management

ERP-oplossing: Practice by doing

Het selecteren en implementeren van een ERP is kostbaar. De geselecteerde oplossing kan namelijk niet direct 100% aansluiten op de gewenste uitkomsten. De ERP oplossing zal in de praktijk eerst moeten worden getest of het ook positieve uitkomsten heeft. Practice by doing noemen wij dat. Er ligt geen standaardoplossing klaar om het interne proces te gaan verbeteren. Een ERP-oplossing is dus eigenlijk maatwerk en zal tijd nodig hebben om zich te moeten bewijzen dat het de juiste is voor jouw bedrijf.

Echter, hoe meer je focust op het in kaart brengen van problemen hoe hoger de kans is op slagen dat de ERP-oplossing succesvol kan zijn voor jou als ondernemer.

Meten en bijsturen

Wanneer de ERP-oplossing zorgvuldig is geselecteerd en geïmplementeerd is het monitoren van de bedrijfsprocessen begonnen. De vraag waarop je nu als ondernemer antwoord wil hebben is: werkt de gekozen oplossing en is het probleem nu opgelost? Begrijpelijk want je hebt een investering gedaan waarbij je de afweging hebt gemaakt of het zich terugverdient. Antwoord op de vraag krijg je alleen als je met je medewerkers gaat evalueren. Kunnen zij werken met de ERP-oplossing en snappen ze waarom jij als ondernemer dit probleem wil oplossen? Praat met de eindgebruikers en meet wat de resultaten zijn van de implementatie van de ERP.

Alles over ERP en de juiste oplossing vind je online, maar het op de juiste manier implementeren voor jouw bedrijf begint door het lezen van ons blog over ERP en door met ons in gesprek te gaan. 

Facebook Linkedin
Plan een vrijblijvend gesprek.

Gratis gesprek