Zo gaat u slim om met een personeelstekort

Auteur:
Frank Westervoorde
Leestijd: 5 min.
Geplaatst op 5 september 2018
Terug naar overzicht

De kranten staan er bol van: hét stijgende personeelstekort. Het aantal bedrijven dat moeite heeft om nieuwe capabele medewerkers te vinden, groeit fors. Het hindert zelfs een kwart van de ondernemers in Nederland om te kunnen groeien. Helaas kunnen wij dit probleem niet helemaal voor u oplossen. Maar wel hebben we een oplossing om met het bestaande personeel meer te gaan doen, zodat u minder nieuwe mensen hoeft aan te nemen.

Kijkje binnenin

Onze focus ligt op de interne processen van uw bedrijf. Vaak vinden we binnen die processen vormen van vervuiling, die plaats kunnen maken voor nieuwe werkzaamheden. Nou horen wij u zeggen “dat geldt bij ons niet”, maar u zult versteld staan. Bedrijven die al jarenlang op dezelfde manier werken zijn bedrijfsblind, hebben oogkleppen op. Waardoor nieuwe mogelijkheden vaak niet meer zichtbaar zijn. Kijk dus eerst eens naar binnen, voordat u buiten verder zoekt.

Verloren waarde

Door met een scherpe blik naar de processen te kijken wordt een beeld verkregen van de activiteiten die wel of niet bijdragen aan uw product. Vaak zijn er handelingen of documenten die altijd uitgevoerd worden, maar eigenlijk zeer goed gemist kunnen worden. Ze dragen niets meer bij aan uw product. Ook door vergaande nieuwe mogelijkheden van software, bijvoorbeeld digitalisering, kan efficiënter gewerkt worden. Toch blijven we vaak vasthouden aan het bekende, omdat het nu eenmaal ‘al jaren zo gaat’.

Op naar 10% productiviteitsstijging

Wanneer u de tijd neemt om de bedrijfsprocessen onder de loep te nemen, gaat u zien dat het beter kan. Moderner, effectiever en efficiënter. En weet u wat het mooiste daarvan is? Dat u dit gemiddeld een productiviteitsstijging van tien procent oplevert! Mogelijk niet genoeg om de groei op te kunnen vangen, maar in ieder een goed begin.

Stel je vraag

Facebook Linkedin
Plan een vrijblijvend gesprek.

Gratis gesprek