Tijd om je zolder op te ruimen

Auteur:
Frank Westervoorde
Leestijd: 4 min min.
Geplaatst op 1 april 2020
Terug naar overzicht

We leven in een bizarre tijd. Door de huidige situatie ligt de wereld plat en is onze samenleving ontwricht. Maatschappelijk en economisch. We passen zo goed en zo kwaad als het gaat ons leven aan. Zo gaan we niet meer naar de sportschool of het theater en brengen we zelfs geen bezoekjes aan elkaar. Ook op het werk is er een nieuwe werkelijkheid ontstaan. Noodgedwongen doorbreken we onze routines.

Het biedt ook kansen

Heel vervelend en ook wij zijn bezorgd, maar het biedt ook kansen. Kansen voor verandering en innovatie. Dat zie je bijvoorbeeld in het onderwijs waar nieuwe leerproducten worden ontwikkeld en docenten en leerlingen zich in hele korte tijd het digitale onderwijs eigen hebben gemaakt. En in het bedrijfsleven waar men niet meer fysiek in gesprek gaat, maar digitale (groeps)gesprekken worden georganiseerd met Microsoft Teams, Skype of Google Hangouts.

“Benut deze tijd goed en pak de klussen op waar je eerder niet aan toekwam.”

Urgentie en noodzaak zijn grote aanjagers van verandering. Dat was in het verleden al zo en dat geldt zeker ook in deze situatie. Op huishoudensniveau zie je dat heel concreet terug. Men heeft meer tijd en gaat de tuin in of ruimt de garage op. Bouwmarkten hebben het nog nooit zo druk gehad als de afgelopen weken. Veel andere ondernemers echter hebben door de afname in opdrachten meer tijd over. Benut deze tijd goed en pak de klussen op waar je eerder niet aan toekwam.

Gebruik de tijd om te analyseren of om knelpunten op te lossen

Welke “klussen” kunnen dit zijn? Nou, bijvoorbeeld het oplossen van specifieke knelpunten in jouw productieproces. Vaak problemen die net niet erg genoeg zijn en daardoor geen hoge prioriteit krijgen, maar wel erg inefficiënt zijn.  Of nu eens de diepte induiken om de oorzaak van hoge kostenposten te achterhalen.

“Van verkoop tot en met de facturatie”

Je kunt de tijd ook gebruiken om je hele primaire proces te analyseren, van verkoop tot en met de facturatie. Dan pak je het integraal en compleet aan. Dit kost uiteraard meer tijd, maar het levert vaak veel op. Je bent dan klaar voor de, ongetwijfeld, betere tijden die komen gaan. Doorbreek je routine en gebruik – zo goed en zo kwaad als het kan – dit momentum!

BeeBold; gewoon bereikbaar

BeeBold kan je hierbij helpen. Wij hebben jarenlange ervaring met het optimaliseren van processen, advisering m.b.t. de bedrijfsvoering of het oplossen van specifieke problemen. Heb je vragen of wil je tips voor jouw bedrijf? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. BeeBold is in deze tijd nog ‘gewoon’ bereikbaar.

Gratis gesprek

Stel je vraag

Facebook Linkedin
Plan een vrijblijvend gesprek.

Gratis gesprek