It takes two to tango

Auteur:
Peter Lassche
Leestijd: 5 min.
Geplaatst op 3 juli 2018
Terug naar overzicht

Herkent u dit? U heeft een nieuw ERP-systeem uitgekozen ter vervanging van het oude, dat al jarenlang in gebruik was. Het nieuwe systeem wordt door de leverancier geïnstalleerd en is daarna “klaar” voor gebruik. U bekijkt het eindresultaat en denkt: “maar dit is niet helemaal wat ik bedoelde”. U ging ervan uit dat de wensen wel logisch waren en dat de leverancier wel snapte wat u bedoelde. Daar gaat het helaas vaak mis.

Ik mag er toch van uitgaan dat…

Uw verwachtingen van ERP lijken een open deur en u gaat ervan uit dat de leverancier dat ook wel begrijpt. Helaas, niets is minder waar. De huidige ERP-systemen hebben weliswaar veel standaard functionaliteiten, maar vaak sluiten die niet direct 100% aan bij uw proces. Via het instellen van opties en parameters kan het systeem aangepast worden aan uw wensen, maar dan moet wel duidelijk zijn wat u precies wilt. Wees duidelijk en heel concreet, al vanaf het prille begin. Want een goed begin, is het halve werk.

Manage uw verwachtingen

Gelukkig is dit niet geheel ‘uw pakkie an’. It takes two to tango. Aan de leverancier de opdracht door te vragen. Wat bedoelt u precies? Wat is de vraag achter uw vraag? Hoe lopen uw processen? Waar stuurt u op? Manage samen uw verwachtingen. Alleen zo komt u tot het gewenste eindresultaat.

Werk SMART

Hoe u dit aanvliegt? Door duidelijk in kaart te brengen, waaraan de te implementeren software moet voldoen, maakt u het project realiseerbaar en meetbaar, of ook wel SMART. Misverstanden voorkomt u daarmee. Stem vervolgens af wie wat moet doen en bepaal de scope van de verschillende projectfases. Zo houdt u het duidelijk én gepland.

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij dat SMART werken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Stel je vraag

Facebook Linkedin
Plan een vrijblijvend gesprek.

Gratis gesprek